Fen Fakültesi Dekanlığı Oryantasyon Programı-2023


Fen Fakültesi Dekanlığı 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında Biyoloji, Fizik, Kimya ve Matematik Programlarına gelen 1. Sınıf öğrencilerine fakültemizi ve üniversitemizin olanaklarını tanıtan bir oryantasyon programı düzenledi.

Fen Fakültesi Oryantasyon programı 09 Ekim 2023 Pazartesi günü saat 13.30’da Ecz. Fak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra üniversitemizin tanıtım video sunumu izlendi. Dekanımız Prof. Dr. Ömer ZAİM Fen Fakültesini tanıtan sunumunun ardından öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Programın devamında üniversitemizin çeşitli merkezlerinden davet edilen konuşmacılar öğrencilerimize 4 yıllık eğitim-öğretim hayatları boyunca yararlı olacak açıklamalarda bulundular.

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Özay AK Öğrenci Değişim Programları, ikili anlaşmalar ve giden-gelen öğrencilere dair bilgi verdi. Öğrenciler özellikle Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği hakkında bilgilendirilerek, eğitimlerinin bir kısmını yurt dışında yapmaları ve deneyim kazanmaları konusunda motive edildi.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Merkez Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Levent GÖLLER, PDR merkezini ve rehberlik hizmetlerini tanıttı. Bağımlılıkla mücadele konusunda öğrencileri bilgilendirdi. 

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Öğr. Gör. Ayşe ÇELİK TAŞKIN Kariyer Merkezi hizmetleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Eğitimlerinin yanında öğrencilerin kariyer gelişiminize destek vermek ve farklı kariyer imkanlarına erişimlerini kolaylaştırmak üzere,  “Yetenek Kapısı” ve  “Ulusal Staj Programı” ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı personeli Belkıs KAYA ÇELİK SKS bünyesindeki şube müdürlüklerini tanıtarak, öğrencilerin her açıdan gelişimlerinin ve ihtiyaçlarının karışlanmasına yönelik çalıştıklarını belirtti. Ayrıca kültür, sanat, spor alanlarında faaliyet gösterebilecekleri SKS bünyesindeki topluluklardan söz ederek, öğrencilerimizi 23-24 Ekim 2023 tarihinde yapılacak “Topluluklar Buluşuyor” etkinliğine davet etti.

Program Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi ve Karaağaç, Lozan Anıtı, Doğa Tarihi Müze gezilerini kapsayan şehir turu ile sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 12.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 146 kez okundu.