S
Çalışma Alanları
Araştırma geliştirme, kalite kontrol, kalite güvence, üretim, teknik yönetim, sorumlu müdürlük başlıca çalışma sahalarıdır. Çeşitli maddelerin yapılarını araştıran ve insanların yararına istenilen özellikte saf ya da karışım halinde maddeler üreten kimyacılar; ilaç, deterjan, yapay lifler (polyester, naylon, çeşitli plastik eşyalar...), içecek, gübre, boyar madde gibi güncel hayatta yaygın olarak kullanılan tüketim malzemelerinin ilk sentezini gerçekleştirmişlerdir.
Kimya bölümünden mezun olan öğrenciler, aşağıda başlıklar halinde verilen özel veya devlet kuruluşlarında çalışabilirler:
Bunlar;
Plastik Sanayi Deterjan ve Sabun Sanayi Gıda Sanayi,
Kozmetik Sanayi Cam Sanayi İlaç Sanayi
Çevre Analiz Laboratuvarları Boya Sanayi Petrokimya
Biyokimya Laboratuvarları Metal Sanayi Tekstil Sanayi
Bilimsel Araştırma Kurumları Seramik Sanayi Deri Sanayi
Hastane Laboratuvarları İş Güvenliği Uzmanlığı Çimento Sanayi
Ayrıca;
- Yüksek lisans ve doktora programları; kimyanın farklı alanlarında uzmanlaşmalarına yardımcı olacaktır. Yüksek lisans ve doktora yaparak akademik kariyer seçen öğrencilerimiz de mevcuttur.
- Lisans eğitimi sırasında pedagojik formasyon derslerini alarak ortaöğretimde kimya öğretmenliği yapma hakkı kazanabilirler.
- Ayrıca Tıpta Uzmanlık Sınavına girerek, biyokimya uzmanlığı alabilmektedirler. Böylece sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve özel hastanelerde biyokimya laboratuvarlarında uzman olarak çalışabilir, kendiniz laboratuvar açabilirsiniz