2020 TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülü!!!

Resim
         Doç. Dr. Aydan DAĞ

Kimya Bölümünün 2002 Yılı Lisans Programı mezunlarında olan Doç. Dr. Aydan DAĞ, “Polimer kimyası alanında nanobiyoteknoloji ve malzeme bilimi konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları” nedeniyle 2020 TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülünü almaya hak kazanmıştır. Nanomalzeme, Nanotaşıyıcı Sentezi ve Karakterizasyonu, Teranostik Nanosistemler ve Uygulamaları, Karbon Esaslı Yapılar ve Fonksiyonlandırılmaları, Nanobiteknoloji ve Biyomalzemeler, Kontrollü/Yaşayan Polimerleşme Teknikleri ile Fonksiyonel Polimerik Yapıların Hazırlanması, Click Reaksiyonlarının Sentetik Uygulamaları, Kontrollü/Hedefli İlaç Salım Sitemleri, Glikopeptid Polimerlerin Sentezi ve Lektinlerle Etkileşimleri, Yeni Metal Bazlı İlaçların Sentezi Kanser Tedavi Araştırmaları alanında çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Aydan DAĞ Bezm-İ Alem Vakıf Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim dalında görev yapmaktadır.
                Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Ailesi olarak Doç Dr. Aydan DAĞ’a başarıları için en içten tebriklerimizi sunuyoruz, Kimya alanındaki yenilikçi çalışmalarının devamını diliyoruz.
Bu içerik 09.11.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 272 kez okundu.