29. Prof. Dr. Muvaffak Seyhan Organik Kimya Ödül Töreni düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nün düzenlediği “Prof. Dr. Muvaffak Seyhan Organik Kimya Ödül Töreni” 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü Kimya Bölümü'nde gerçekleştirildi.  Törene akademisyenler, Kimya Bölümü öğrencileri ve Merhum Prof. Dr. Muvaffak Seyhan'ın oğlu Selim Seyhan katıldı. Tören öncesi Kimya Bölümü tarafından hazırlanan kokteyle Soyyiğit Gıda San. Tic. A.Ş. firmasının kahve sunumu eşlik etti.

Sunuculuğunu Araş. Gör. Dr. Ali Osman Karatavuk'un yaptığı tören, Prof. Dr. Muvaffak Seyhan’ın özgeçmişinin sunulmasıyla başladı. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir'ın açılış konuşmasını, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Zaim'in  konuşması izledi. Söz konusu konuşmalarda düzenlenen bu ödül töreninin Kimya Bölümü’nün 29 yıldır yaşattığı bir geleneği haline geldiği, kurumsallaşmasına katkıda bulunduğu ve öğrencileri motive ettiği ifade edilerek,Seyhan ailesine teşekkür edildi.

Tören Organik Kimya derslerinden en yüksek not ortalamasına sahip olarak ödül almaya hak kazanan Eda Başoğlu'nun kütüğe isim plaketini yapıştırması ve Selim Seyhan'ın öğrencimize ödülünü takdim etmesiyle devam etti.

Seminer konuşmacısı olarak davet edilen Prof. Dr. Aydan Dağ eski mezunumuz aynı zamanda 2001-2002 Prof. Dr. Muvaffak Seyhan Organik Kimya ödülünü almıştır. L'oreal-UNESCO Ulusal Genç Bilim Kadınları Destek Bursu ve TÜBİTAK 2020 yılı Teşvik Ödülü sahibidir ve akademik hayatına Bezmi Alem Vakıf  Üniversitesinde devam etmektedir. Programımız kapsamında "Nanotıpta Glikonanopartiküller" isimli seminerinde  yaptığı çalışmalarını sunmuştur. Ayrıca bu törene davet edilmenin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtmiş ve aramızda bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirmiştir. Lisans öğrencilerimiz ile sohbeti sırasında, bölümümüzde verilen eğitimin kalitesini ve önemini de vurgulamıştır.

Prof. Dr. Muvaffak Seyhan Organik Kimya  Ödül Töreni otuzuncu kez buluşmak üzere sona ermiştir.

 

 

Ek Resimler
Bu içerik 17.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 162 kez okundu.