Dekanımız Prof. Dr. Ömer Zaim’den “Filatelide Kimyanın Gelişimi” Semineri


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında 19 Aralık 2023 Salı günü 15.30’da Kimya Bölümü seminer salonunda “1923’ten Günümüze Filatelide Kimyanın Gelişimi” konulu seminer gerçekleştirildi. Etkinliğe Fen Fakültesi öğretim üyeleri, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin yanısıra Edirne Filatelist Derneği Başkanı Mehmet Edip Ağaoğulları da katıldı.

Prof. Dr. Ömer Zaim konuşmasına “Filateli ve Filatelist” terimlerini tanımlayarak başladı. Hocamızın Nobel ödülü almış bilim insanları ve kimya sektörü ile ilgili, postada kullanıma sunulmuş olan pulların görselleri eşliğinde yaptığı kimya tarihini anlatan sunumu öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti.

Prof. Dr. Ömer Zaim Kimya Bölümünde akademisyen olarak sürdürdüğü kariyerinin yanında pul tutkusu ile de tanınmaktadır ve çoğunluğunu Türkiye Cumhuriyeti Posta Kurumunun bastığı çok sayıda pul, ilk gün zarfı ve antiyeden oluşan geniş bir koleksiyona sahiptir. Özellikle Kimya Temalı Koleksiyonu ile pek çok ulusal sergide ödüller almıştır. Hocamızın kimya alanında çıkmış pul, zarf, kart gibi filatelik malzemelerden oluşan koleksiyonun bir kopyası Fen Fakültesi Fizik-Kimya binasının 2. katında sürekli sergilenmekte olup, hafta içi hergün ziyarete açıktır.
Ek Resimler
Bu içerik 20.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 126 kez okundu.