Edirne Yağ Sanayi'ne (OLİN) Teknik Gezi Kasım/2023

Bölümümüz 4. sınıfında verilen ve ders sorumluluğunu Prof. Dr. Ömer Zaim ve Doç. Dr. Mesut Boz'un üstlendiği Sınai Kimya dersi kapsamında OLİN Edirne Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş.'ne 14 Kasım 2023 tarihinde gezi düzenlenmiştir. Son sınıfta okuyan 18 öğrencinin katıldığı teknik gezide fabrika çalışanı Gıda Mühendisi İsmail Aytin ve bölümümüz mezunları Kimyager Seval Eryener Güner ve Kimyager Alican Ilıca tarafından tohumun fabrikaya girişinden, ürün olarak paketlenene kadar geçen süreç hakkında bilgi verildi. Ay çekirdeğinden yağ üretim prosesinde tohumun kırılması, presleme, ekstraksiyon, müsilaj giderme, nötralizasyon, ağartma, vinterizasyon ve deodorizasyon işlemleri öğrencilere detaylı olarak gösterilerek anlatıldı. Fabrikanın laboratuvarındaki cihazlar ve yapılan yağ analizleri hakkında bilgi verildi.Geziye ev sahipliği yapan Olin Edirne Yağ Sanayi ve Tic. A.Ş.'ne teşekkür ederiz.
Bu içerik 20.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 136 kez okundu.