Kimya 4. Sınıf Öğrencileri Çevre Kimyası (Seç.) Dersinde Sunumlarını Yaptılar

Prof. Dr. Nesrin Beynek tarafından verilen KİM455-Çevre Kimyası (Seç.) dersinde 4. sınıf öğrencileri Çevre Kirliliği, Çölleşme, Okyanus Kirliliği Radyokaktif Atıkların Bertaraf Edilmesi, Küresel Isınma gibi konularda sunumlar yaptılar.

İnsanların ve diğer canlıların yaşamları boyunca İlişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel bir ortam olan çevre, çeşitli dengeler üzerine kurulmuş olup, bu dengeyi meydana getiren zincirin halkalarında meydana gelen kopmalar, zincirin tümünü etkileyerek, dengenin bozulmasına sebep olmakta ve çevre sorunlarını oluşturmaktadır.

Bu seçmeli dersinde, tüm canlıların çevre açısından karşı karşıya kaldığı yeryüzündeki hava, su ve toprağın her geçen gün artan oranlarda kirlenmesi ve önemli bir kısmının kullanılamaz hale gelmesi, hayati fonksiyonlarını, aktivitelerini, eylemlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu bağlamda çevre kirliliğinin nedenleri sonuçları ve alınacak önlemler bu ders kapsamında anlaşılmaya çalışılmış ve bu dersi alan öğrenciler tarafındandan hazırlanan sunumlarla desteklenmiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 28.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 175 kez okundu.