Kimya 4. Sınıf Öğrencileri Seçmeli Derslerinde Bazı Yeni Bilimsel Gelişmeleri Tartıştılar.

Kimya 4. Sınıf öğrencileri “Biyomateryaller” isimli Bölüm seçmeli dersinde güncel bilimsel konulardan oluşan sunumlarıyla dönemi kapattılar. Sunulan konular arasında; İnsülin hormonunun keşfinin 100. yılı olması dolayısıyla İnsülin ilaç formlarının dünü, bugünü, insülin yamaları dahil olmak üzere son insülin ilaç formları ile ilgili ilaç firmalarının tasarımları; yapay ette gelinen son durum ve yapay etin dünü bugünü; 3D yazıcıların biyomateryal tasarımında önemi ve dişçilikte kullanımı dahil yapay göz, yapay kulak, yumuşak doku gibi implant, protez yapımında kullanımları ile ilgili son gelişmeler; Janus partikülleriyle gerçekleştirilen nanomakineler vardı. Bu küçük bilimsel etkinliğe dersi veren öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya YAĞAR’ın yanı sıra Kimya bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem SELEN İŞBİLİR de katıldı.

Bu içerik 26.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 418 kez okundu.