Kimya Bölümü Beyaz Önlük Töreni-2023


2023-2024 Eğitim Öğretim yılında aramıza katılan 1. sınıf öğrencilerimize mesleklerinin üniforması olan beyaz önlüklerini keyifli bir törenle giydirdik. Öğrencilerimizin önlükleri World Medicine (WM) ilaç firmasının sponsorluğunda Kimyagerler Derneği'nin katkılarıyla temin edildi. Bölüm Başkanı Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem BATIGÖÇ'ün açılış konuşmalarının ardından Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür KARAHÜSEYİN öğrencilerimize Kimyagerler Derneğini tanıttı ve konuşmasında hayatımızda kimyanın yerine değindi. Kendisi de Kimya Bölümü mezunu olan WM Kalite Kontrol Müdürü Aykut Çolak kimyagerlik mesleğinin öneminden bahsederek öğrencilere gelecek planlamaları hakkında önerilerde bulundu. WM İnsan Kaynakları Müdürü Nesibe SOLMAZ şirket tanıtım sunumunun ardından, öğrencilerin staj ve iş olanakları ile ilgili sorularını cevapladı.

Programın devamında Dekanımız Prof. Dr. Ömer Zaim, Kimyagerler Derneği Temsilcisi, WM ilaç sirketi yetkilileri ve bölüm öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Öğrencilerimize Kimyagerler Derneğinin sürprizi olarak bir çekiliş yapıldı. Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özgür KARAHÜSEYİN tarafından yapılan cekiliş ile belirlenen bir asil ve bir yedek birinci sinif öğrencimiz, 2024 yılında Kimyagerler Derneğinin katkılarıyla düzenlenecek kongrelerden birinde katılımcı olma şansını elde etti. Öğrencilerimiz Eray ŞENGÜL (asil) ve Seyfi UZUN'u (yedek) tebrik eder, bu güzel deneyimden faydalanmalarını dileriz.

Önlük giyme töreni kokteyl ikramının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öğrencilerimize Kimya ailemize hoş geldiniz der,  ileride mesleklerini en iyi şekilde icra etmelerini temenni ederiz.
Ek Resimler
Bu içerik 20.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 269 kez okundu.