Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik AL, Kimya Teknolojisi Öğrencilerinden Bölümümüze Ziyaret

Uzunköprü Mimar Muslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kimya Teknolojisi alanı 11. Sınıf öğrencileri 11 Aralık 2023 Pazartesi günü kimya öğretmenleri Hazel Bayraktar ve Elem Göçer eşliğinde bölümümüzü ziyaret etti. İlk olarak Arş. Gör. Dr. Ayşen Şuekinci Yılmaz tarafından Kimya Bölümü tanıtım sunumu yapıldı ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şebnem Selen İşbilir öğrencilerin sorularını cevapladı. Daha sonra laboratuvara geçilerek öğrenciler 11. sınıf müfredatlarında bulunan spektrofotometrik metodla sularda kantitatif analiz konusuyla ilgili, kendileri için hazırlanan deneyi yaptılar. Atık sudaki demir miktarının tayini deneyinde, deneysel kısmın yürütülmesi ve deney sonuçlarının değerlendirilmesi Arş. Gör. Dr. Zuhal Hoşgör ve Arş. Gör. Dr. Ali Osman Karatavuk tarafından gerçekleştirildi. Öğrenciler spektrofotometre cihazı kullanım deneyimi yaşayarak, teorisini öğrendikleri deneysel sonuçları yorumlama ve standart grafik çizimi işlemlerini uygulamış ve bilgilerini pekiştirmiş oldular.

Kimya Teknolojisi alanı öğrencilerinin kendilerini geliştirmelerine ve motivasyonuna yönelik gerçekleştirilen bu ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu içerik 12.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 109 kez okundu.