YAZ DÖNEMİ PROJE BAZLI ÇALIŞMA FIRSATI: "DİSTİLASYON ATÖLYESİ TEKNİKERİ"

T.Ü. Kariyer Merkezi yönetimindeki Yetenek Kapısı portalı üzerinden açılan proje bazlı çalışma ve tecrübe kazanma fırsatı sağlayan "DİSTİLASYON ATÖLYESİ TEKNİKERİ" ilanı hakkında detaylı bilgi aşağıdadır. 

Başvuru yapmak için https://www.yetenekkapisi.org/

İş Tanımı

NLava çiftliği Lalapaşa'nın Uzunbayır köyünde 40 dönüm alanda bulunan bir lavanta çiftliğidir. Bu çiftlikte yetiştirilip üretilen  lavanta uçucu yağ ve hidrosolü Nlava markasının altında hem tüketicilere, hem de doğal ürün yapan markalara hammadde olarak pazarlanmaktadır.
Lalapaşa Küçük sanayii Sitesi içersinde yaratılan atölyede 500kg çiçek kapasiteli buhar yolu ile lavanta çiçeklerini distile eden bir makine kuruldu. Bu atölye sayesinde hem çiftliğin kendi  lavanta uçucu yağı hem de civardaki çiftçilerin lavanta yağı imal edilecek. 
Bu atölyede uçucu yağ imalatından sorumlu bir "Distilasyon Atölye Teknikeri" olacak. 

Kimya bölümünden mezun kişiler tercih edilecektir.

Pozisyon ile ilgili detaylar :
1 Haziran 2022 tarihinde sigortalı olarak işe alınacak.  İş güvenliği eğitimi sigorta başlar başlamaz verilecek. Kontrat 3 aylık yapılacaktır. Haziran, temmuz, ağustos. 
Haziran ayı boyunca oryantasyon programı dahilinde tıbbi aromatik bitkiler, aromaterapi, distilasyon teknikleri, kaliteli uçucu yağ nasıl çıkarılmalı konularında dokümanlar ve toplantılarla bilgilendirilme yapılacak, atölyede makine bağlantıları ile ilgili denemeler olacaktır. Silivri Belediyesi Araştırma Enstitüsü Distilasyon Merkezi teknikerinden  danışmanlık alınacaktır. 
Temmuz ve ağustos aylarında  Atölye'de çalışma yapılacaktır. 
Atölye geliş – gidiş > Marka kurucusu  ile birlikte olacaktır.
Ana İş Sorumlulukları : 
Atölyeye getirilen çiçeklerin çuvallardan çıkarılıp, boş kazanın içerisine konması, makinanın tüm kontrolleri (elektrik, su bağlantıları, vanalar) yapıldıktan sonra çalıştırılması 
Yaklaşık 3 saat süren bir distilasyon sonrası ayrışan uçucu yağ ve hidrosolü alarak ağızını sıkıca kapaması ve gerekli yerde depolaması
Biten distilasyonun ardından çıkan posaların dışarıda istiflenmesi.( Sürdürülebilirlik açısından Serena adında organik gübre üreten fabrikaya gönderilecek)
Yağ çıkarımı biten distilasyon sonrası makinanın su ile temizlenmesi (diğer getirilen lavanta cinsi ile karışmamalı)
Distilasyon rezervasyonlarının takibi (düzenleme kısmı marka kurucusu’nda)

Ek Resimler
Bu içerik 18.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 188 kez okundu.